Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Ste za praznično večerjo brez tehnologij?

23.12.2016

Čar praznikov je, da jih preživimo s svojimi najdražjimi. Ste za izziv? Ste kot družina zmožni odložiti svoje mobilne naprave in druge nove tehnologije in se posvetiti tistemu, za kar ste resnično hvaležni: drug drugemu?

Primeri spletnega spolnega izsiljevanja v Veliki Britaniji so se podvojili

15.12.2016

Samomori štirih Britancev so bili povezani s spletnim spolnim izsiljevanjem, piše BBC. Britanske oblasti verjamejo, da veliko število izsiljevanj preko interneta sploh ni prijavljenih. Kljub temu so do letošnjega novembra prejeli 864 prijav, kar je dvakrat toliko kot leto prej.

ČRNI PETEK: Nekaj priporočil za varno spletno nakupovanje

25.11.2016

Črni petek oziroma black friday je ameriški nakupovalni praznik, ki pa je v zadnjih letih vse bolj prisoten tudi v Sloveniji. Črni petek vsako leto sledi zahvalnemu dnevu, ki ga Američani praznujejo četrti četrtek v novembru. Letos tako črni petek 'praznujemo' 25. novembra, s tem pa se začenja tudi mesec različnih popustov, akcij in 'neverjetnih' ponudb. Naj vas ob tem opomnimo na nekaj priporočil, ki jih velja upoševati ob spletnem nakupovanju.

Twitter je razvil nova orodja za ustavitev nadlegovanja in sovražnega govora

23.11.2016

V preteklih mesecih so Twitter doletele kritike, da ne naredijo dovolj za preprečevanje internetnih zlorab, zato je Twitter nadgradil orodja za boj proti internetnemu sovraštvu in nadlegovanju, piše PCWorld.

Facebook prenovil varnostno središče in ga prevedel v 50 jezikov

22.11.2016

Prenovljeno varnostno središče prinaša številna orodja za zagotavljanje varnega deljenja vsebin ter nasvete za preprečevanje ustrahovanja na Facebooku. Varnostno središče je sedaj na voljo v 50 jezikih, tudi v Slovenščini.

Kar delimo in objavimo na socialnih omrežjih, lahko razkrije naše duševno blagostanje

21.11.2016

»O čem razmišljaš?« S tem vprašanjem Facebook vsak dan nagovori okoli 1,700,000,000 aktivnih uporabnikov. To je tudi vprašanje, ki ga na začetku srečanja s klienti postavijo številni psihiatri, psihologi in svetovalci, piše BBC. 

Prenovljene smernice Ameriškega združenja pediatrov za uporabo digitalnih medijev v družini

10.11.2016

Ameriško združenje pediatrov je obnovilo smernice za uporabo digitalnih medijev. Sedaj bodo bolj osredotočeni na 'kako' uporabljamo digitalne medije, kot pa koliko časa.

S tehnologijo proti nadlegovanju in izključevanju na šolah

27.10.2016

Tehnologija je skupaj z ustvarjalnostjo in sočutjem lahko odlično orodje za poenotenje družbe in izboljšanje odnosov med nami. To je dokazala 16-letna Natalie Hampton iz Kalifornije. Njene izkušnje so jo navdihnile, da razvije mobilno aplikacijo 'Sit With Us' ­(»Prisedi k nam«), ki se bori proti trpinčenju in izključevanju na šolah.

Kriminal pri igranju spletnih iger

26.10.2016

Preden začnete z igranjem spletnih iger, si preberite naslednje načine, s katerimi vas lahko nepridipravi ogoljufajo.

Pomembnost razumevanja in spoštovanja pogojev uporabe na internetu

13.10.2016

12-letni Španec je zgrda spoznal, kako pomembno je prebrati dolge in dolgočasne pogoje uporabe, preden se strinjate z njihovo vsebino, ki je pravno obvezujoča.

Strani

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov