Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Lažne informacije in prevare na internetu

Na delavnici se bodo učenci naučili osnov prepoznavanja lažnih novic in laži na internetu, kot so lažne nagradne igre, neresnične objave na družabnih omrežjih ipd. Seznanili se bodo s pomenom kritične presoje informacij, ki jih najdejo na internetu. Udeleženci bodo videli nekaj resničnih primerov lažnih informacij, lažnih novic in drugih laži na internetu. Na delavnici se bomo tudi pogovorili o spletnih izzivih s poudarkom na njihovi kritični presoji.

Drugim del delavnice je sestavljen iz interaktivnega kviza, kjer si bodo učenci pogledali več primerov novic, video posnetkov ter drugih zapisov na internetu in se preizkusili ali znajo prepoznavati laži na internetu.

ZA IZVEDBO DELAVNICE JE POTREBEN DOSTOP DO INTERNETA ZA VSAKEGA UDELEŽENCA: za izvedbo delavnice je nujno, da ima vsak učenec svoj dostop do interneta preko računalnikov v računalniški učilnici (lahko gre tudi za delo v parih) ali z uporabo lastnih mobilnih telefonov.


PRIJAVA:

Povpraševanje za vašo delavnice lahko oddate izključno prek spodnjega prijavnega obrazca:

 


 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.