Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Ne bodi ovčka na internetu (za 1. triado OŠ, 45 min)

Delavnica temelji na risankah iz serije Ovce.sk, ki smo jih v okviru projekta na Fakulteti za družbene vede sinhronizirali v slovenščino s Trkajem v glavni vlogi.

Otrokom se predvaja ena ali več risank iz serije Ovce.sk: Blebetač - na temo izdajanja podatkov o premoženju, ipd. na spletu, 99  - na temo verižnih pisem za srečo, Bele ovce - na temo diskriminacije in rasizma na internetu, Maščevanje - na temo spletnega ustrahovanja in zalezovanja, Osel, Ne pleši z volkom - na temo zlorabe fotografij in videov, Brez kožuščka - na temo objavljanja fotografij in videov z razgaljenimi deli telesa, Lepotna krona - na temo anoreksije, receptov za lepoto, ki jih najdemo na spletu, Skrivni prijatelj - na temo navezovanja stikov s strani odrasle osebe z namenom spolne zlorabe (grooming).

Pred in po predvajanju se z učenci izvede voden pogovor o tveganjih na spletu in mobilnih telefonih, ki jih risanke obravnavajo. Na koncu pa še praktična aktivnost.


PRIJAVA:

Povpraševanje za vašo delavnice lahko oddate izključno prek spodnjega prijavnega obrazca:

 


 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.