Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Pravni vidiki spletne varnosti v šolah

Varna raba interneta se pogosto pojavi kot problem za reševanje takrat, ko nastopi nek varnostni incident na šoli, ki je povezan z uporabo interneta, mobilnih telefonov ali računalnikov. Dejstvo pa je, da mora biti šola na tovrsten incident pripravljena.

To predavanje je v prvi vrsti namenjeno vodstvu šol, lahko pa se ga udeležijo tudi učitelji in ostali strokovni delavci šole.

Na izobraževanju udeležencem predstavimo naslednje vsebine:

  1. Osnovna načela varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih naprav
  2. Pravni okvir odgovornosti zaposlenih na šoli, učencev in staršev (varstvo osebnih podatkov, kazensko pravo, avtorsko pravo, odškodnine)
  3. Ukrepanje pred, med in po incidentu glede varne rabe interneta
  4. Realni primeri reševanja zlorab varne in odgovorne rabe interneta na šoli
  5. Aktivnosti na SAFE.SI in primeri dobrih praks

Izobraževanje predstavlja poglobitev znanj, ki ste jih pridobili na Brezplačnem odprtem spletnem tečaju o varni rabi interneta in naprav, ki ga izvajajo na Arnesu (MOOC-V).


PRIJAVA:

Povpraševanje lahko oddate izključno prek spodnjega spletnega obrazca:

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.