Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Spletno nasilje nad dekleti

Delavnica obravnava široko tematiko nasilja ter nasilja na spletu, njegovih oblik in posledic, znotraj katere pa specifično naslavlja tudi nasilje zaradi spola in ozavešča o spolnih stereotipih in vlogah v družbi, ki negativno vplivajo tudi na spletno življenje mladih in so glavni vzrok tovrstnega nasilja. Glavni cilj delavnice je krepitev zmožnosti mladih za etično in empatično ravnanje v primerih nasilja (zaradi spola), pa naj so v njem udeleženi kot žrtve, povzročitelji/ce ali priče.

Delavnice so vsebinsko primerne za zadnje triletje osnovne šole (7., 8. in 9. razred) ter srednje šole. Na voljo bodo v šolskem letu 2020/21.

Delavnica je nastala v okviru projekta Odklikni! – Ustavimo nasilje nad ženskami in dekleti, ki sta ga izvajala Ministrstvo za delo, družino in enake možnosti ter Fakulteta za družbene vede, sofinancirala pa Evropska unija. V okviru tega projekta je bila delavnica 180-krat izvedena na slovenskih osnovnih in srednjih šolah.


PRIJAVA:

Povpraševanje za vašo delavnice lahko oddate izključno prek spodnjega prijavnega obrazca:

 

 

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.