Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Varno in odgovorno na spletu - predavanje za srednješolce

Predavanje Varno in odgovorno na spletu je namenjeno večjim skupinam srednješolcev. Predavanje obravnava izzive, nevarnosti in teme, s katerimi se dijaki vsakodnevno srečujejo pri uporabi interneta, računalnikov in mobilnih telefonov. Udeleženci se seznanijo z nevarnostmi in načini, kako se jim ogniti.

Na predavanju bodo dijaki najprej izvedeli nekaj o nevtralnosti interneta in zanesljivosti informacij, ki jih na internetu zasledimo. Izvedeli bodo o prevarah na internetu, varnem nakupovanju preko spleta in, ker internet ponuja tudi številne možnosti za zaslužek, o največjih pasteh pri tem. Drugi del je namenjen varovanju osebnih podatkov in uporabi družabnih omrežij. Pogovor bo tekel tudi o spoštovanju lastnine na spletu pa o zasvojenosti in o nasilju na spletu (kako se zaščititi in kako ukrepati, če si priča).


PRIJAVA:

Povpraševanje za vašo delavnice lahko oddate izključno prek spodnjega prijavnega obrazca:

 


 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.