Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Ali je igra Granny primerna za otroke?

Igra Granny ima oznako PEGI12, kar pomeni, da ni priporočljivo, da jo igrajo mlajši od 12 let. Poleg mračnega, grozljivega in napetega vzdušja, ki ga igra ustvarja z glasbo in zvočnimi efekti, je v igri prisotno nasilje – ubijanje s kijem – in namigi na ljudožerstvo. Poleg tega so na več mestih vidni madeži krvi, ki namigujejo na nasilje. Igra tudi ni primerna za starejše od 12 let, ki se hitro prestrašijo.

Igra lahko pri otrocih povzroča občutke tesnobe in strahu, kar se lahko odraža na različne načine: nespečnost, strah pred biti sam, pojav nočnih mor ipd.

V primeru, da se otrok sreča z video igro Granny, potem se je z njim smiselno pogovoriti o igri in o drugih vidikih grozljivk, pa naj gre za video igre ali pa za filme. Pogovorite se lahko tudi o tem, kaj vse nas straši oz. plaši in kako se pred tem zaščititi. Igra je lahko tudi izhodišče za pogovor in razmislek o tem, kaj dobrega nam takšne igre in filmi prinašajo.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.