Aplikacije za zaščito telefonov z Androidom

  1. GlassWire je brezplačna varnostna aplikacija, ki ti pomaga razkriti, katere aplikacije uporabljajo tvoje podatke. Če opaziš kakšno čudno povezavo na svojem telefonu, jo lahko GlassWire blokira, poleg tega te lahko GlassWire tudi samodejno opozori na to, katera aplikacija dostopa do tvojih podatkov in javi vsako nenavadno dejavnost, povezano z omrežjem.
  2. Norton Security and Antivirus je brezplačna mobilna aplikacija za zaščito pred virusi. Pomaga zaščititi tvojo napravo pred grožnjami, kot so zlonamerne aplikacije in spletne strani, ki želijo ukrasti tvoje podatke ali denar.
  3. Kaspersky Mobile Antivirus je ena najboljših protivirusnih aplikacij za Android, saj ima stopnjo odkrivanja zlonamerne programske opreme 99,9 %. Dostopen je kot brezplačna ali kot plačljiva verzija, odvisno od tega, kaj vse želiš, da aplikacija zajema, je pa mogoče tudi plačljivo različico prvih 30 dni preizkusiti brezplačno. Brezplačna različica ti nudi ročno preverjanje aplikacij za zlonamerno programsko opremo in viruse, plačljiva verzija pa vključuje še nekaj dodatnih funkcij, kot je zaščita proti kraji, zaščita pred lažnim predstavljanjem (phishingom) in še več.
  4. Bitdefender Antivirus Free je brezplačna protivirusna aplikacija, ki ti nudi zaščito pred vsemi velikimi grožnjami. Uporablja tehnologijo skeniranja v oblaku, kar omogoča zelo hitro skeniranje in iskanje zlonamerne programske opreme na tvoji napravi. Bitdefender ima tudi plačljivo različico (Bitdefender Mobile Security & Antivirus), ki ti omogoča 14 dni brezplačnega preizkusa in naprednejše možnosti zaščite.
  5. AVG je brezplačna aplikacija, ki je zelo učinkovita s svojo 99,9 % stopnjo odkrivanja zlonamerne programske opreme. Nudi ti široko paleto najrazličnejših možnosti zaščite, kot je tudi zaklep aplikacij, možnost lociranja svoje naprave, blokiranje neželenih klicev in še več. Pri tem porablja zelo malo baterije na telefonu in ne vpliva na hitrost delovanja naprave.

Aplikacij in programov za zaščito tvojega mobilnika je še več. Priporočamo, da razmisliš o tem, pred čim točno se želiš zaščititi in izbereš aplikacijo, ki najbolje ustreza tvojim zahtevam.