Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Kako poskrbeti za zasebnost na Tumblr?

Čeprav je stran, ki jo ustvariš javna, lahko z nekaj nastavitvami povečaš svojo zasebnost. Obstajata dva glavna načina nastavitev zasebnosti na Tumblr - upravljanje računa (Account Management) in nastavitve zasebnosti bloga (Blog Privacy).

Upravljanje računa:

  • Klikni na ikono profila v zgornjem desnem kotu in izberi možnost »Settings«. Tako prideš do razdelka za upravljanje računa (z naslovom Account), kjer lahko okrepiš svojo zasebnost.
  • V razdelku »Settings« lahko izklopiš možnost iskanja preko e-poštnega naslova. S tem preprečiš uporabnikom, da najdejo tvoj blog oziroma tvojo stran preko tvojega e-poštnega naslova.
  • V tem razdelku lahko prav tako poskrbiš za varnost svojega računa z ustvarjanjem močnega gesla in vklopom dvofaktorske avtentikacije.
  • Lahko tudi vklopiš e-poštna obvestila o dejavnosti računa, kar pomeni, da boš obveščen vsakič, ko se nekdo prijavi v tvoj račun.

Nastavitve zasebnosti bloga:

Tvoj prvi, originalni blog je vedno javen, Tumblr pa ti ponuja možnost, da ustvariš še en blog, ki ga lahko nastaviš kot zasebnega. Do zasebnega bloga imajo dostop samo uporabniki, ki poznajo geslo – to geslo pa ni isto kot geslo, s katerim se prijaviš na Tumblr.

  • Klikni na ikono profila v zgornjem desnem kotu in izberi možnost »New«.
  • Odpre se ti stran, kjer se ti ponudi možnost, da ustvariš nov, zasebni blog.
  • Izberi možnost »Password Protect This Blog« in vtipkaj geslo, s katerim lahko potem dostopajo do tvojega bloga samo tisti, ki jim boš to geslo zaupal.

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.