Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Kako preprečiti zasvojenost z igrami pri otroku?

  1. Skrbeti vas mora, kadar otrok na dolgi rok opusti druge aktivnosti, ki so ga včasih veselile (druženje s prijatelji, šport, branje), zato da se lahko vse več ukvarja z igro. Najboljša preventiva je določitev sledečih družinskih pravil:
    • katere igre lahko otrok igra (glede na starost),
    • koliko časa lahko igra in
    • kaj mora narediti, da lahko igra.
  2. Igranje lahko omejite tudi s pomočjo igralne konzole ali operacijskega sistema, ki ima možnosti starševskega nadzora tako za časovno omejevanje igranja kot tudi nastavitve, katere od iger, ki so na voljo, otrok sploh lahko igra. Preverite, ali tovrsten nadzor omogoča tudi igra vašega otroka.
  3. Otrok naj pri daljšem igranju pazi tudi na pravilno telesno držo, vmes naj si vzame premor za počitek oči in za zdrav prigrizek (kosilo ob tipkovnici ali joysticku ni OK!).

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.