Koristne nastavitve na Snapchatu

Nastavitve aplikacije Snapchat so res osnovne, vendar obstaja nekaj zelo koristnih nastavitev: 

  • Uporabljaj privzete nastavitve, kjer lahko določiš, da boš sprejemal samo dohodne slike prijateljev, ki si jih sam določil. Tako se boš lahko prepričal, da ne boš prejemal fotografij neznancev. Klikni na ikono za nastavitve, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu tvojega profila (Slika 1). Pri rubriki »Privacy« (Slika 2), pod "Receive Snaps from" morajo biti označeni samo prijatelji (»My friends«) in ne vsi uporabniki aplikacije (»Everyone«) (Slika 3). Isto nastavi tudi za "Share Stories to...", če želiš svoje zgodbe deliti samo s prijatelji (Slika 4).
  • Fotografije, ki jih pošljemo preko aplikacije Snapchat imajo sicer omejen rok trajanja, vendar pa lahko nekdo naredi zaslonsko sliko prejete fotografije ali jo slika z drugim telefonom. Kot vidiš, torej ni 100% garancije, da bodo fotografije in videoposnetki zares izginili, zato ni odveč, da premisliš preden pošlješ fotografijo. Nikoli ne pošiljaj fotografij, ki bi lahko osramotile tebe ali druge upodobljene na tej fotografiji, če bi fotografijo videli tvoji stari starši, bodoča ljubezen ali učitelji
  • Kot pri vseh drugih storitvah se prepričaj, da imaš močno in edinstveno geslo. In seveda ne pozabi: gesla ne delimo z nikomer, tudi z najboljšim prijateljem ne!
  • Če želiš nekoga blokirati, da ti ne bo pošiljal posnetkov, pojdi na »Menu« (klikni duhca) in izberi rubriko »My friends«. Ko boš na seznamu prijateljev (ali pod rubriko Recent, če jih nisi dodal) našel ime osebe, potegni desno čez njegovo ime (uporabniki naprav Apple) ali pritisni na njegovo ime in drži (uporabniki naprav Android), nato pritisni urejanje (angl. edit) in nato blokiraj (angl. block) ali izbriši (angl. delete) stik (Slika 5).
  • Če prejmeš neprimerno fotografijo ali videoposnetek ali te nekdo nadleguje, se obrni na Snapchat preko safety@snapchat.com ali pojdi na spletno stran www.Snapchat.com in klikni na rubriko Support (podpora). 
  • Če aplikacija Snapchat ni prava za tebe, lahko račun preprosto izbrišeš tako, da gresš na spletno stran http://www.snapchat.com/a/delete_account (kjer moraš vnesti uporabniško ime in geslo)

Za mlajše od 13 let

Če še nisi dopolnil 13 let, lahko uporabljaš različico SnapKidz, verzijo za otroke (trenutno na voljo samo za naprave Apple). Ta sicer ne dovoljuje uporabe aplikacije za izmenjavo fotografij, vendar pa tudi ne posreduje podatkov podjetju. Lahko pa se igraš s fotografijami, ki jih aplikacija shrani na telefon.