Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Na kaj morate biti pozorni, če vaš otrok uporablja Reddit?

1. Minimalna starost za uporabo je 13 let. Če je vaš otrok mlajši, se z njim pogovorite, zakaj Reddit zanj ni primeren. Lahko ustvarite svoj profil in si skupaj z otrokom ogledate objave, za katere menite, da so zanj primerne.

2. Pogovorite se z otrokom in obiščite stran skupaj z njim. Če boste tudi sami spoznali spletno stran, mu boste lažje pomagali in ga usmerjali.

3. Oglejte si katere podstrani oziroma subreddite obiskuje vaš otrok. Spremljajte njihovo uporabo, tako kot to velja za vsa družabna omrežja.

4. Če niste popolnoma prepričani, kakšne vsebine si ogleduje vaš otrok, lahko nastavite starševski nadzor, tako da kliknete na Settings in General, nato pa kliknete na Parental control in izberete ključne funkcije za blokiranje.

5. Na Redditu je večina uporabnikov anonimna, zato se morate zavedati, da niso problematične zgolj vsebine, ampak so lahko neprimerni tudi komentarji in sporočila drugih uporabnikov. Otroka soočite s pojmi, kot so spletno ustrahovanje, spletno nadlegovanje in trolanje ter ga pripravite na to, da se vedno obrne na vas, če naleti na neprimeren komentar ali sporočilo.

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.