Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Nastavitve zasebnosti na WhatsApp

Nastavitve zasebnosti

1. Pojdite na gumb za meni (na napravah Android je to običajno fizični gumb na telefonu in ne del zaslona) ali ikono WhatsApp (na napravah iPhone ali Blackberry) (Slika 1).

2. Izberite Nastavitve> Račun (Slika 2) > Zasebnost (Slika 3).

3. Na voljo imate tri stopnje zasebnosti za informacije o tem, kdaj ste bili nazadnje v aplikaciji (Last seen), prikazno sliko (Profile photo) in/ali status (Status) (Slika 4).

  • Vsi
  • Moji stiki
  • Nihče. Upoštevajte, da vam izbira možnosti “Nihče” preprečuje, da bi videli podatke drugih uporabnikov. Če torej ne delite svojega statusa z drugimi, tudi ne boste mogli videti statusa drugih uporabnikov.  

V meniju zasebnost se nahaja tudi funkcija za blokiranje stikov (Slika 4).

Izbris pogovorov

Prav tako se je pomembno zavedati, da če nekdo ukrade vaš pametni telefon ali nekako dobi dostop do njega, lahko ta oseba prebere vaše pogovore, zato je priporočljivo klepete občasno izbrisati. To lahko storite tako, da greste v Nastavitve > Nastavitve pogovorov > Izbriši vse pogovore (Slika 2 - označeno z zeleno).  

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.