Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Objave posnetkov otrok z zasebne zabave

Na rojstnodnevnih in drugih zabavah starši posnamejo veliko fotografij in video posnetkov svojih otrok in otrok, ki so prišli na zabavo. S tem načeloma ni nič narobe, če gre za domačo uporabo kot shranjevanje spominov in če se vse obvesti o fotografiranju oz. snemanju (tudi starše). Drugače pa je, če želimo takšne posnetke objaviti na družabnih omrežjih ali deliti preko aplikacij za sporočanje.

Vsaka taka objava, čeprav je v zaprtem krogu ljudi, se lahko obravnava kot javna objava. Zato moramo pred objavo pridobiti dovoljenje za objavo staršev vseh otrok, ki so na posnetku, prav tako pa tudi dovoljenje otrok, ki so na posnetku. Če starši objave ne dovolijo, potem posnetka ne smemo objaviti oz. deliti, razen če zabrišemo njihove otroke.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.