Omejevanje dostopa do vsebin in aplikacij v Google Play trgovini

Omejevanje dostopa do vsebin in aplikacij v Google Play trgovini 

Aplikacije lahko filtrirate glede na naslednje ocene primernosti vsebin in storitev, ki jih omogočajo, glede na zrelost otroka:

 • Vsi

Aplikacije v tej kategoriji ne smejo zbirati podatkov o lokaciji uporabnika ali vsebovati neprimerno vsebino. Aplikacije ne smejo deliti uporabniške vsebine ali vključevati socialnih funkcij.

 • Nizka zrelost

Aplikacije v tej kategoriji lahko vključujejo primere blažjega animiranega ali fantazijskega nasilja ali drugo potencialno žaljivo vsebino. Aplikacije lahko zbirajo podatke o lokaciji uporabnika z namenom posredovanja posebnih na lokaciji temelječih informacij ali za izboljšanje uporabniške izkušnje, vendar ne smejo deliti podatkov z drugimi uporabniki. Aplikacije lahko vključujejo tudi nekatere družabne funkcije, vendar ne smejo temeljiti na omogočanju uporabnikom, da se najdejo in komunicirajo med seboj.

 • Srednja zrelost

Aplikacije v tej kategoriji lahko vključujejo spolna namigovanja; intenzivno fantazijsko ali realno nasilje, kletvice ali surov humor, namigovanje na uporabo drog, alkohola in tobaka; družabne funkcije in simulirane igre na srečo. Aplikacije lahko zbirajo podatke o lokaciji uporabnika za namen delitve ali objavljanja s soglasjem uporabnika.

 • Visoka zrelost

Aplikacije v tej kategoriji se osredotočajo na ali vključujejo pogoste primere spolnih in namigovalnih vsebin; nazorno nasilje; družabne funkcije; simulirane igre na srečo ter močno namigovanje na alkohol, tobak in droge. Aplikacije lahko zbirajo podatke o lokaciji uporabnika za namen delitve ali objavljanja s soglasjem uporabnika.

 • Če želite spremeniti vsebino nastavitve filtra:
   
 1. Odprite Google Play aplikacijo za naprave Android.
 2. Pritisnite Meni in Nastavitve.
 3. Pritisnite Filtriranje vsebin, izberite želeno nastavitev, nato pritisnite OK.
 4. Vnesite PIN kodo in pritisnite OK
 5. Ponovno vnesite PIN kodo za potrditev