Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Postavi si jasne meje igranja in prepreči zasvojenost

Računalniške igre so zabavne in ni potrebe po tem, da jih označujemo kot nekaj nevarnega. Kljub temu pa bodi pozoren, če opaziš simptome zasvojenosti, saj lahko zabavo hitro zasenči neobvladljiva potreba po igranju iger. Da do tega ne pride, si je pametno postaviti jasne meje.

  • Nobena igra na svetu ni bolj pomembna kot tvoje »realno« življenje. Zapomni si to pravilo in se ga vedno zavedaj!
  • Postavi si jasne cilje oz. meje za igranje iger, npr.: »Danes želim v igri dokončati to misijo/raven.« ali »Danes bom igral 1 uro.«
  • Pri postavljanju teh omejitev seveda uporabljaj zdravo pamet. Naredi si uslugo in si ne postavljaj omejitev kot so »Danes bom odigral celotno igro« ali »Danes bom igral 5 ur skupaj.«
  • Za vsako uro, ki jo preživiš pri igranju igre, moraš preživeti vsaj eno uro "offline", na izbiro imaš veliko športnih, kulturnih, družinskih in drugih zabavnih in koristnih aktivnosti.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.