Pravilna uporaba Vibra

  • Pogovorite se z otroki o primernem načinu komuniciranja v takšnih aplikacijah (spletni in mobilni bonton), pošiljanju neprimernih fotografij (npr. seksting), kaj storiti, če jih nekdo nadleguje preko sporočil v aplikaciji.
  • Opomnite jih, da je aplikacija brezplačna le, če se pogovarjajo oz. kličejo prijatelje, ki so tudi sami uporabniki Viberja. V nasprotnem primeru morajo zakupiti kredite. Več o tarifah opcije Viber out si lahko preberete tukaj.
  • Viber vključuje tudi javne klepete, kjer lahko uporabniki sodelujejo in sledijo klepetom slavnih oseb in podjetij. Če uporabniki naletijo na vsebine, ki so neprimerne, lahko to prijavijo preko obrazca.
  • Nakupi v aplikaciji: Aplikacija je brezplačna, vendar pa omogoča tudi nakupe znotraj aplikacije. Uporabniki si lahko prenesejo tako imenovane nalepke - majhne slike, emotikoni, ki jih lahko pošiljajo drugim (Stickers), ki so nekatere brezplačne, nekatere pa plačljive (1,99 €).
  • Med nalepkami, ki jih ponuja Viber se lahko najdejo tudi takšne, ki so za mladoletne otroke neprimerne, npr. z motivi alkohola. Tem vsebinam se sicer lahko deloma izognejo tako, da jim svetujete, da ne klikajo na trgovino z nalepkami (Stickers market) in ne kupujejo nalepk s takšnim motivom.