Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Prijava zlorab na Twitterju

  1. Če naletiš na tvit, ki se ti zdi neprimeren, žaljiv, te vznemiri ali pa gre za spam ali ukraden račun, ga lahko prijaviš z gumbom za prijavo zlorab (»Report«) ali ga blokiraš (»Block«).

  2.  Pod vsakim tvitom se na desni strani nahaja ikona s tremi pikami, kjer sta na voljo tudi možnosti prijavi tvit oz. (»Report«) in blokiraj uporabnika (»Block«) (slika 1).

  3. S klikom na (»Report«) se ti odpre okno, kjer lahko določiš razlog, zakaj želiš prijaviti določenega uporabnika oz. za kakšno vrsto zlorabe gre: nezanimiv tvit, spam, žaljiva ali škodljiva vsebina. S klikom na »Next« si uspešno prijavil zlorabo (slika 2).

  4. Če želiš uporabnika blokirati, klikneš na »Več« oz. »More« pod tvitom uporabnika, ki ga želiš blokirati. Izbereš blokiraj uporabnika »Block« in sklikom na »Block« potrdiš (slika 3). 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.