Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Sistemi za starševski nadzor

Praviloma ima vsak nekoliko boljši usmerjevalnik (router) možnost nastavljanja starševskega nadzora ali nadzor dostopa do spletnih strani, vendar pa so nastavitve pogosto zapletene, delovanje pa lahko nezanesljivo. Različni ponudniki so razvili sisteme, ki olajšajo starševski nadzor, predvsem pa poenostavijo njegovo upravljanje.

Circle z Disneyem

Circle je naprava, ki jo priključimo na omrežje in omogoča enostavno filtriranje vsebin, omejitve časa uporabe za vsako napravo oz. uporabnika v domačem omrežju. Omogoča tudi začasno prekinitev internetnega dostopa,  pregled nad spletnimi aktivnostmi uporabnikov in omejevanje dnevne uporabe posameznih spletnih strani ali aplikcaij kot so: Facebook, Instagram, Snapchat, Pinterest in YouTube. Za mobilne telefone je na voljo tudi storitev Circle Go, ki razširi vse nastavitve domačih naprav mobilni dostop ali katerokoli drugo Wi-Fi omrežje, s katerim se naprava poveže. Nadzor in upravljanje se izvaja preko aplikacije, ki si jo namestimo na mobilni telefon.       

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.