Varna uporaba Instagrama

  • Vprašajte svoje otroke, kako se uporablja Instagram. Otroci so pogosto veseli, če lahko kaj naučijo svoje starše. Prek tega boste tudi spoznali, kako in s kom otroci komunicirajo v tem omrežju.
  • Naučite otroke, da spoštujejo sebe in druge pri uporabi Instagrama. Naše objave in komentarji lahko povedo veliko o nas in drugih. Če so resne ali smešne, postanejo del naše javne podobe. Če spoštujemo druge pri objavljanju, označevanju na slikah in komentiranju, se zmanjša tveganje za nas in druge.
  • Preverite, kakšne posnetke vaš otrok objavlja in s kom in v kakšnih interakcijah je na tem socialnem omrežju.
  • Da bi neznancem preprečili, da sledijo objavam vašega otroka na Instagramu, je dobro nastaviti, da je njegov profil zaseben. Zavedajte pa se, da to ne bo preprečilo, da bi neznanci videli slike vašega otroka na Instagramu, saj lahko slike, na katerih je vaš otok, objavijo drugi. Pravzaprav se to lahko dogaja, tudi če vaš otrok sploh nima profila na Instagramu.
  • Tudi, če je otrokov profil zaseben, še vedno ostanejo javni njegova profilna slika, uporabniško ime in bio (opis). Pogovorite se z otrokom, kakšne informacije je pametno vključiti v ta del profila, ki ga lahko vidi kdorkoli.

 

Povzeto po ConnectSafely.org.