Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Varno igranje Fortnite

Kako poskrbim za svojo varnost na Fortnite Battle Royale?

  • Fortnite Battle Royale ima tri različne nastavitve računa, »javno« (Public), »prijatelji« (Friends) in »zasebno« (Private). Najbolje je, da izbereš možnost »zasebno«, saj tako neznanci ne bodo mogli vzpostavljati stika s tabo in igrati v tvoji ekipi.  
  • Po privzetih nastavitvah je prav tako vklopljen glasovni klepet, ki ga lahko izklopiš v meniju, a moraš to spremeniti vsakič, ko se začne nova igra.
  • Nikomur ne izdajaj svojih osebnih podatkov! Podatki, kot sta na primer tvoj naslov in telefonska številka naj ostanejo skriti. Za igranje teh osebnih podatkov od tebe nihče ne bo zahteval, saj moraš pri prijavi navesti le uporabniško ime in e-poštni naslov.
  • Zapomni si, da je na Fortnite Battle Royale vsak lahko popolnoma anonimen, zato moraš biti previden, s kom se pogovarjaš. Če te nekdo nadleguje, se obrni po pomoč na odraslo osebo, ki ji zaupaš, nadlegovalca pa lahko blokiraš, odstraniš s seznama prijateljev ali prijaviš.
  • Če se pogovarjaš z neznanci, se pogovarjaj le o igri in njeni vsebini, ne pa o tem, kje živiš, kam hodiš v šolo ipd.
  • Upoštevaj spletni bonton in spletno etiko. Pazi tudi, da ne boš kršil pravil Fortnite, saj ti lahko v primeru kršitev ustvarjalci igre prepovejo dostop.
  • Uživaj v igranju, vendar ne pretiravaj. Dve uri na dan je več kot dovolj za vso zabavo na računalniku, mobilnem telefonu ali tablici skupaj.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.