Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Varovanje zasebnosti na mobilnih telefonih

  • Številko mobilnega telefona otroka naj imajo le družinski člani in bližnji prijatelji. Otroci naj svojim prijateljem naročijo, da naj številke mobilnega telefona ne dajejo naokrog.
  • Otrokom razložite, kakšne neprijetne so lahko posledice pošiljanja razgaljenih fotografij preko mobilnega telefona.
  • Z otrokom doloočite pravila za razkrivanje lokacije preko mobilnega telefona prek razliičnih aplikacij, kot so Latutude, Gowalla ipd. 
  • Otroke poučite, da morajo druge (tudi prijatelje, starše) vedno vprašati za dovoljenje, še posebej če bodo posnetke potem dali na internet, pošiljali prijateljem itd.
  • Otroka naučite, naj pazi na svoj mobilni telefon in ga ne pušča brez nadzora. Prav tako naj zaslon telefona zaklene s geslom ali vzorcem, tako da drugi ne morejo dostopati do podatkov njem. 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.