Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Zaščiti svoj račun z 2-stopenjsko avtentikacijo

2-stopenjska avtentikacija (tudi preverjanje v dveh korakih, 2-faktorska verifikacija ipd.) služi kot dodatna zaščita spletnega računa ali storitve pred zlorabo. Ob aktivaciji dvo-stopenjske avtentikacije boš pri prijavi v račun prejel na telefon še dodatno, enkratno kodo. Lahko pa dodatno kodo generiraš z aplikacijo na pametnem telefonu.

2-stopenjska avtentikacija bistveno zmanjša možnost zlorabe. Četudi ti nekdo ukrade geslo, se vseeno ne bo mogel prijaviti v tvoj račun, saj boš samo ti prejel dodatno kodo na svoj pametni telefon. Če se kadarkoli pojavi sum za vdor v kateregakoli izmed spletnih računov, takoj zamenjaj vsa gesla.

Priporočamo, da dvo-stopenjsko avtentikacijo vklopiš na vseh družabnih omrežjih, ki jih uporabljaš in avtentikacijo dejansko omogočajo. Prav tako jo priporočamo v storitvah za elektronsko pošto, oblačnih storitvah, pri spletnem nakupovanju ipd.

Poglej si, kako lahko lahko aktiviraš 2-stopenjsko avtentikacijo:

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.