DAN VARNE RABE INTERNETA 2015

6.1.2015

Spoštovani učitelji, šole!

Vabimo vas, da se nam v februarju 2015 ponovno pridružite in skupaj z nami praznujete mesec varne rabe interneta in mobilnih naprav pod sloganom »Skupaj za prijaznejši internet!« Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe tehnologije, predvsem med otroki in mladostniki. Veščine varne rabe interneta in sodobnih tehnologij so pomembne tako za učence kot tudi za učitelje in strokovne delavce posameznih šol. Pogosto se problemi, ki so povezani z otrokovim življenjem na spletu in z uporabo mobilnih naprav, prenašajo v šolo. Pomembno je, da znajo učitelji ravnati preventivno ter da se znajo v primerih težav primerno odzvati in svetovati tako učencem kot tudi staršem.

Naročite si paket 2015

Za vas smo pripravili brezplačen paket različnih delavnic, predstavitev in aktivnosti za delo v razredu, ki ga pridobite tako, da se REGISTRIRATE.

Vabimo vas, da na šoli sami organizirate svoj dogodek. Lahko pripravite učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki bo obravnavala problematiko ne/odgovorne rabe interneta in mobilni naprav. Za izvedbo aktivnosti na šolah pa boste imeli na voljo ves mesec februar 2015. V pomoč smo vam pripravili online paket, ki ga dobite, če se registrirate.

Na podlagi vaše registracije vam bomo poslali dostop do:

  • online paketa za učitelje s predlogi delavnic, aktivnosti, predstavitev za delo v razredu z učenci pa tudi starši
  • pasice oz. spletnega bannerja za umestitev na šolsko spletno stran: »Praznujemo Dan varne rabe interneta, 10. februar 2015«
  • interaktivnega zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval vse šole podpornice Dneva varne rabe interneta in mobilnih naprav

Na spodnjem zemljevidu pa si lahko pogledate sodelujoče šole v letošnjem letu, trenutno je prijavljenih 373 učiteljev in strokovnih delavcev iz 290 šol in drugih zavodov.

Oglejte si sodelujoče šole pri aktivnostih v okviru Dneva varne rabe interneta 2015 na večjem zemljevidu.

Veselimo se vaše podpore in aktivne vloge pri aktivnostih ozaveščanja še naprej!

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV