Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Izobraževalni seminar za vodstvene delavce šol "Problematika spletne varnosti v šolah – Smernice za vodstvo šol"

17.12.2015

V točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI ob dnevu varne rabe interneta 2016 pripravljamo brezplačni izobraževalni seminar za vodstvene delavce šol (ravnatelje in pomočnike ravnateljev) z naslovom »Problematika spletne varnosti v šolah – Smernice za vodstvo šol«, ki bo 11. februarja 2016 od 9.30 do 16.00 potekal v Dvorani A na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani (Dimičeva 13).

Namen izobraževanja je podaja znanj in informacij vodstvenim delavcem šol, kako ravnati v primeru incidentov pri uporabi novih tehnologij na šolah. Na dogodku bo predstavljen nov brezplačni priročnik za vodstvo šole, ki s pravnega vidika in na primerih iz prakse obravnava tovrstne incidente. Priročnik bo predstavil avtor dr. Benjamin Lesjak iz Inštituta za pravne rešitve informacijske družbe Maribor (IPRID),  ki med drugim že vrsto deluje tudi kot predavatelj in izvajalec Safe.si predavanj za starše in učence in odlično pozna omenjeno problematiko tudi iz pridobljenih izkušenj iz šolskega okolja.

V okviru dogodka bo predstavljenih še veliko drugih zanimivih in pomembnih vsebin, projektov in institucij, ki lahko šolam koristijo in pomagajo pri upravljanju z novimi tehnologijami v izobraževanju.

  • Uvodni nagovor - Tjaša Jerman Kuželički, Safe.si
  • Predstavitev analize stanja na področju šolskih pravilnikov/vzgojnih načrtov v povezavi s tematiko varne in odgovorne rabe novih tehnologij - Marko Puschner, Safe.si
  • Predstavitev priročnika: "Problematika spletne varnosti v šolah – Smernice za vodstvo šol"-  dr. Benjamin Lesjak, IPRID
  • Predstavitev nove značke E-varna šola - Sabrina Vorbau, EUN, koordinatorica evropske značke eSafety Label
  • Predstavitev primerov dobrih praks s strani šol - predstavniki slovenskih šol: OŠ bratov Polančičev Maribor, OŠ Griže ter Zavod Antona Martina Slomška
  • Varnostni "e-zapleti" na šolah - kako jih prepoznati in kako se odzvati - Maja Vreča, Safe.si in Zavod Arnes
  • Meje (ne)kaznivega ravnanja otrok na internetu - dr. Aleš Završnik, Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani
  • (Ne)varna raba mobilnih naprav v šolah - Ana Plut, Lan Orthaber, Si.mobil

Dogodek bo moderirala Tjaša Jerman Kuželički.

Projekt Center za varnejši internet izvajajo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije), financirata pa ga Agencija INEA pri Evropski komisiji (prek Instrumenta za povezovanje Evrope) in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Izvedbo dogodka omogočata in sponzorirata podjetje Si.mobil d.d. in Gospodarska zbornica Slovenije.

 

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.