Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Safe.si na festivalu Igraj se z mano v Ljubljani

24.5.2016

Vabimo vas, da nas med 24. in 27. majem med 9.00 in 13.00 obiščete na stojnici SAFE.SI v parku Zvezda v Ljubljani, kjer se bomo predstavljali v okviru 10. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano«. Z nekaj sodelovanja si lahko zaslužite tudi priročno vrečko ali majčko.

Na stojnici smo za vas pripravili veliko brezplačnih gradiv za otroke, mlade pa tudi njihove starše ter zanimive aktivnosti od testov zavojenosti, pobarvank s priljubljenimi liki iz risane serije OVCE.SK, zanimivimi nalogami in nalepkami, igro origami, puzzlami ...

Festival »Igraj se z mano« s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano« poteka v okviru Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Dejavnosti pa poleg tega vključujejo veliko število sodelujočih šol, zavodov, nevladnih organizacij in posameznikov, kot tudi vseh drugih ljudi, ki so z dogodkom naključno povezani.

Dogodki so posvečeni predvsem otrokom in mladostnikom s poudarkom na otrocih in mladostnikih s posebnimi potrebami. Širša družba je namreč zaradi nepoznavanja teh socialnih skupin prežeta s stereotipi, ki o ljudeh s posebnimi potrebami ustvarjajo mit o nesposobnosti - namesto da bi prepoznavali njihove kvalitete - in o drugačnosti - namesto da bi jih sprejeli kot podobne. Dogodki so tako namenjeni druženju vseh ljudi ne glede na starost, izobrazbo in druge socialne in kulturne specifike. Nudijo priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti, s tem pa hkrati gradijo temelje za bolj razumevajočo in odprto družbo prihodnosti.

Več o festivalu si lahko preberete na spletni strani festivalaTam boste našli tudi podrobnejši program, poleg dnevnega dogajanja bodo zvečer tudi glasbeni in pevski nastopi, koncerti.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.