Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

SAFE.SI stojnica na festivalu »Igraj se z mano« v Ljubljani

20.5.2014

Vabimo vas, da nas med 27. in 30. majem med 9.00 in 13.00 obiščete na stojnici SAFE.SI na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer se bomo predstavljali v okviru 8. Mednarodnega festivala »Igraj se z mano«. Z nekaj sodelovanja si lahko zaslužite tudi majčko ali USB ključ.

Na stojnici smo za vas pripravili veliko brezplačnih gradiv za otroke, mlade pa tudi njihove starše ter zanimive aktivnosti od testov zavojenosti, pobarvank s priljubljenimi liki iz risane serije OVCE.SK, delovnih zvezkov z zanimivimi nalogami in nalepkami, igro origami ...

Festival »Igraj se z mano« s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano« poteka v okviru Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Dejavnosti pa poleg tega vključujejo veliko število sodelujočih šol, zavodov, nevladnih organizacij in posameznikov, kot tudi vseh drugih ljudi, ki so z dogodkom naključno povezani.

Dogodki so posvečeni predvsem otrokom in mladostnikom s poudarkom na otrocih in mladostnikih s posebnimi potrebami. Širša družba je namreč zaradi nepoznavanja teh socialnih skupin prežeta s stereotipi, ki o ljudeh s posebnimi potrebami ustvarjajo mit o nesposobnosti - namesto da bi prepoznavali njihove kvalitete - in o drugačnosti - namesto da bi jih sprejeli kot podobne. Dogodki so tako namenjeni druženju vseh ljudi ne glede na starost, izobrazbo in druge socialne in kulturne specifike. Nudijo priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti, s tem pa hkrati gradijo temelje za bolj razumevajočo in odprto družbo prihodnosti.

Več o festivalu si lahko preberete na spletni strani festivala. Tam boste našli tudi podrobnejše programe za posamezne lokacije, saj bo festival potekal tudi v Mariboru (23. maj) in na Muti (30. maj).

Vabljeni, da obiščete našo stojnico na Kongresnem trgu v Ljubljani in se »igrate z nami«!

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.