Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Vloga šol in centrov za socialno delo v preprečevanju spletnega nasilja med otroki in mladostniki

7.1.2014

Točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI (www.safe.si) vas vabi na izobraževalni seminar: »VLOGA ŠOL IN CENTROV ZA SOCIALNO DELO V PREPREČEVANJU SPLETNEGA NASILJA MED OTROKI IN MLADOSTNIKI«

  • DATUM:  četrtek, 13. 2. 2014 med 8.30. -14.15.
  • LOKACIJA: Velika dvorana FDV, Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

V okviru dogodkov ob Dnevu varne rabe interneta v februarju 2014 bomo 13. 2. 2014 organizirali izobraževalni dogodek za šole in centre za socialno delo (CSD) v povezavi s spletnim nasiljem. Gre za zelo aktualno problematiko zato smo mnenja, da je potrebno tako šole kakor tudi centre za socialno delo opremiti z znanji s tega področja, da se bodo znali lažje spoprijeti s tem pojavom. V prvi vrsti bi radi pozornost namenili metodam preprečevanja spletnega medvrstniškega nasilja in kakšno vlogo imajo pri tem šole in Centri za socialno delo. Nadalje pa želimo z vami deliti in širiti znanja naših sodelavcev in širše mreže strokovnjakov, kako ukrepati, svetovati, da bo pomoč žrtvam zlorab na spletu hitra in učinkovita. Prepričani smo, da vam bodo predavanja izbranih strokovnjakov v veliko pomoč pri vašem delu.

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA

8.30- 9.10: registracija

9.15- 10.45: Uvodni del

  • Kibernetsko nadlegovanje: od prevencije do kazenskopravnega reagiranja - doc. dr. Aleš Završnik, Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani  – 45 min
  • Kaj bi morali vedeti, da se bi lažje upirali bullyingu in cyberbullyingu? - Jani Prgić, vodja Centra Mi – 45 min

10.45-11.15: Odmor

11.15-12.45: Vzporedni delavnici:

  • DELAVNICA ZA ŠOLE: Postanite digitalno kompetenten učitelj- varna raba tehnologij - Domen Božeglav, ARNES ter sodelavec Safe.si -90 min
  • DELAVNICA ZA CENTRE ZA SOCIALNO DELO: Kaj mora socialni delavec vedeti o spletnem nasilju, katerega žrtve in povzročitelji so lahko otroci in mladostniki – dr. Danijela Frangež, Fakulteta za varnostne vede in Anton Toni Klančnik, mag., višji kriminalistični inšpektor - specialist, Uprava kriminalistične policije, GPU – 90 min

12.45-13.30: kosilo

13.30-14.15: Vprašajte strokovnjaka – razreševanje konkretnih primerov oz. situacij, s katerimi ste se soočili pri svojem delu - vprašanja s strani šol, CSD…. (sodelujejo Jani Prgić, Domen Božeglav, dr. Danijela Frangež, Anton Toni Klančnik, mag.; moderira Ajda Petek, Safe.si)

POTRDITEV UDELEŽBE

Kotizacije ni, zaradi omejenega števila udeležencev pa je bila potrebna registracija na izobraževanje do petka, 31. 1. 2014. Prijava je sedaj zaključena. 

DODATNE INFORMACIJE

Preko info@safe.si oz. tel.št. 015805354 (ga. Tanja Šterk).

O DNEVU VARNE RABE INTERNETA

Omenjeno izobraževanje kot enega izmed dogodkov v okviru mednarodnega dne varne rabe interneta (11. 2. 2014) organizira Center za varnejši internet, v katerem delujejo točka osveščanja o varni uporabi interneta SAFE.SI, prijavna točka sovražnega govora in posnekov spolnih zlorab otrok na spletu SPLETNO OKO ter telefon za otroke in mladostnike TOM TELEFON. Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže točk osveščanja INSAFE (www.saferinternet.org).

Veselimo se srečanja z vami!

SAFE.SI

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.