Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Apple predstavlja trgovino z aplikacijami za otroke (Kids app store)

12.12.2013

Na veselje staršev je Apple ustvaril nov segment v njihovi prodajalni aplikacij, in sicer »Kids«, kjer so aplikacije namenjene otrokom. Razdeljene s v tri starostne skupine: 5 let in manj, od 6 do 8 let in od 9 do 11 let.

Apple je oddelek aplikacij za otroke prvič predstavil poleti na svetovni konferenci razvijalcev, kjer so prvič predstavili tudi operacijski sistem iOS 7. Apple po novem dovoljuje otrokom, mlajšim od 13 let, da si v okviru izobraževalnih institucij ustvarijo uporabniški račun iTunes.

Starši imajo tako zagotovitev, da aplikacije, ki so dosegljive otrokom mlajšim od 13 let, sledijo normativom ameriškega zakona o zaščiti zasebnosti otrok na spletu (COPPA). Ta določa, da razvijalci aplikacij ne smejo zahtevati osebnih podatkov otrok, prav tako aplikacije ne bodo zbirale podatkov za ciljane oglase. Aplikacije ne smejo prenašati ali deliti osebnih podatkov brez soglasja staršev.

Poleg tega, da morajo biti izpolnjene zahteve o jasni politiki zasebnosti, pa aplikacije v tem oddelku ne smejo vsebovati oglasov, ki od otrok zahtevajo kakršnokoli in-app aktivnost, prav tako morajo zahtevati privolitev staršev, pri povezavah, ki vodijo izven aplikacije na splet ali v drugo programsko opremo, ki omogoča nakupe izven aplikacije.

Do aplikacij namenjenim otrokom lahko dostopate skozi iTunes, tako da kliknete na seznam kategorij in izberete »Kids«.

Vir in foto: bewebsafe.net

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.