Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Ask.fm spreminja svojo politiko varnosti zaradi samomora britanske najstnice

20.8.2013

Družabno omrežje Ask.fm pripravlja spremembe za izboljšanje varnosti uporabnikov svoje strani po zadnjem primeru, ko se je britanska najstnica Hannah Smith obesila zaradi nadlegovanja in trpinčenja preko tega omrežja.

V načrtu imajo pregledovanje prijav zlorab v roku 24 ur, bolj viden prijavni gumb in dodano možnost prijave trpinčenja in nadlegovanja. Spremembe načrtujejo v septembru.

Boljšo varnost na strani nameravajo doseči z:

  • Povečanjem števila zaposlenih, vključno s posebnim varnostnim uradnikom, ki bodo moderirali komentarje na strani.
  • Dodano kategorijo ustrahovanje/nadlegovanje med tipe vsebin, ki jih je možno prijaviti. Do sedaj so bili to spam/prevare, sovražni govor, nasilje in pornografska vsebina.
  • Povečanjem vidnosti možnosti za izklop anonimnih vprašanj.
  • Omejitvijo uporabnosti za neregistrirane uporabnike in nujen elektronski naslov pri vpisu na stran.

Tudi pri Safe.si uporabnikom strani svetujemo, da izklopijo možnost postavljanja anonimnih vprašanj in prijavijo vsakršne zlorabe, neprimerne komentarje, ustrahovanje na tem družabnem omrežju.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.