Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Ask.fm z novim centrom za varnost

14.3.2014

Ask.fm je konec februarja na svoji strani objavil nov »center za varnost« (angl. Safety center), kjer ponujajo veliko nasvetov in napotkov tako za starše, kot tudi same uporabnike strani.

Ask.fm je sicer družabno omrežje, kjer lahko uporabniki objavljajo vprašanja in komentarje na profilih drugih ljudi, pri čemer lahko to počnejo anonimno ali pa tudi ne. Uporabniki si lahko med seboj postavljajo vprašanje, ne glede na to, ali se med seboj poznajo, začnejo nova prijateljstva in pogovore – ideja omrežja je, da bi se uporabniki zabavali in ustvarjali edinstveno družabno skupnost. Glede na to, da so uporabniki lahko pri objavljanju anonimni, pa marsikoga skrbi, ali in kako lahko to prispeva k neprimernemu vedenju na spletu. Na profilih uporabnikov lahko namreč najdemo kar veliko spolne, neprimerne in ustrahovalne vsebine, saj imajo uporabniki, med katerimi je veliko najstnikov, zaradi anonimnosti manj zadržkov pri objavljanju. Za uporabnike in tudi njihove starše, ki imate glede uporabe omrežja Ask.fm kakršne koli pomisleke, si lahko na spletni strani Ask.fm ogledate informacije in napotke, ki so jih pripravili za vas.

Več o družabnem omrežju Ask.fm ter nasvete za najstnike in starše pa si lahko preberete tudi na naši spletni strani.

Vir: UK Safer Internet Centre.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.