Blokiranje na Twitterju

27.6.2016

Twitter je nedavno uvedel novosti, ki uporabnikom omogočajo lažje blokiranje in večji nadzor nad neželenimi interakcijami na tej družbeni platformi. Slednje je dopolnilo spremembo, s katero je Twitter letos že prej onemogočil blokiranim uporabnikom, da bi z uporabo iskalnika našli objavljeno vsebino tistih, ki so jih blokirali.  

Twitterjeva možnost blokiranja omogoča, da blokirani uporabniki na svoji časovnici ne vidijo odgovorov (replies označenih z @) oz. kakršnih koli interakcij od uporabnikov, ki so jih blokirali. Hkrati jim bo onemogočeno sledenje tej osebi in označevanje te osebe na fotografijah, dostop do tvitov te osebe ter pošiljanje neposrednih sporočil.

Kljub temu, bodo blokirani uporabniki vedeli, da so blokirani, če bodo obiskali vaš profil. Da bi preprečili zlorabe pa je Twitter blokiranim uporabnikom omogočil prijavo profila, ki jih blokira.

Velja tudi, da če ste nekoga blokirali, sami še vedno lahko dostopate do objav blokiranega uporabnika in jih tudi prijavite Twitterju, medtem ko se njihovi odgovori in omembe (Mentions) ne bodo več prikazovali v vaših obvestilih (Notifications).

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV