Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Brošura o varni uporabi mobitelov za starejše

19.8.2013

Na Si.mobilu pravijo, da  je večina starejših uporabnikov mobilne telefone zelo dobro sprejela, saj z mobilnim telefonom lažje ohranjajo stik z družino, vnuki in prijatelji. Hkrati jim povečuje občutek varnosti, saj ga lahko uporabijo, ko potrebujejo pomoč, navaja spletni portal Varni na internetu.

Tudi strah ob uporabi mobilnega telefona je povsem odveč, le opremiti se je treba z ustreznimi informacijami in znanjem. Zato je Si.mobil skupaj s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru, centrom za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki je tudi nosilec projekta Varni na internetu, ter Zavodom Ypsilon in njegovim projektom Simbioza pripravil brošuro, s katero želi generaciji, ki ni odraščala z mobilnimi telefoni, pomagati pri varni uporabi te vse bolj priljubljene naprave.

Brošura Varna uporaba mobilnih telefonov: Nasveti in informacije za starejše vsebuje odgovore na pogosta vprašanja starejših uporabnikov o uporabi in varnosti mobilnega telefona. Knjižico si lahko prenesete na tej povezavi, na voljo bo na vseh prodajnih mestih Si.mobila, prav tako jo bodo dobili vsi udeleženci delavnic Simbioze, ki bo potekala po vsej Sloveniji med 21. in 25. oktobrom.

Vir in foto: Varni na internetu, 6.8.2013

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.