Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Čeprav so brezplačne, nekatere video igre ustvarjajo milijarde

7.2.2019

Fortnite Battle Royale je med brezplačnimi video igrami v lanskem letu ustvaril največ prihodka, in sicer kar 2,4 milijarde dolarjev. Kot navaja SuperData, podjetje, ki se ukvarja z raziskavami o video igrah, se je Fortnite s tem postavil na vrh lestvice v vsej zgodovini. Poleg Fortnite pa je v letu 2018 še osem drugih brezplačnih video iger ustvarilo več kot milijardo dolarjev prihodka, kar kaže na velik finančni uspeh njihovih razvijalcev.

Glede na poročilo SuperData je Fortnite Battle Royale igra, ki je lani ustvarila največ prihodka med vsemi brezplačnimi video igrami.

Top 10 brezplačnih video iger glede na prihodek leta 2018 je:

  1. Fortnite
  2. Dungeon Fighter Online
  3. Leauge of Legends
  4. Pokemon GO
  5. Crossfire
  6. Honour of Kings
  7. Fate/Grand Order
  8. Candy Crush Saga
  9. Monster Strike
  10. Clash Royale

V nekaj več kot enem letu je Fortnite zbral 200 milijonov registriranih igralcev. Lani je ustvaril 2,4 milijarde dolarjev prihodka, kar je največ v zgodovini, vsaj milijardo dolarjev prihodka je poleg Fortnite ustvarilo še naslednjih osem iger na lestvici. Prihodki od video iger, kar vključuje mobilne, računalniške in konzolne igre, so v lanskem letu znašali 109,8 milijarde dolarjev, od tega 61,3 milijarde dolarjev iz mobilnih iger.

 

Vir: Statista, 17.1.2019 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.