Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Facebook spremenil nastavitve prepoznave obrazov

11.9.2019

Na začetku septembra je Facebook vpeljal spremembo pri prepoznavi posameznikov na fotografijah. Do zdaj je Facebook samodejno predlagal oznake za posameznike na fotografijah, od sedaj naprej pa bo to mogoče vklopiti in izklopiti.

Facebook uporablja tehnologijo za prepoznavo posameznikov oz. njihovih obrazov na fotografijah in videih. S to tehnologijo je uspešno predlagal oznake (tags) za nas in naše prijatelje. Ker pa so številni zelo kritizirali to možnost, predvsem zaradi vidika varovanja zasebnosti, je Facebook uvedel možnost, da vsak posameznik sam določi, ali Facebook lahko predlaga oznake na slikah našim prijateljem ali ne.

Prepoznavo obrazov lahko izklopimo v nastavitvah, kjer izberemo "Prepoznavanje obrazov" v rubriki "Zasebnost."

Facebook nastavitve prepoznave obrazov

Prepoznavanje obrazov

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.