Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Facebook tiho končuje sistem e-poštnih naslovov

25.2.2014

Le nekaj dni po tem, ko je Facebook za 16 milijard dolarjev kupil aplikacijo WhatsApp, se Facebooku znova obetajo spremembe. Facebook tako tiho zaključuje svojo triletno e-poštno storitev, ki je uporabnikom dodelila "@facebook.com" e-poštne naslove.

Od zdaj naprej bodo e-poštna sporočila, poslana na "@facebook.com" naslov, prispela na vaš osebni elektronski naslov, s katerim ste prijavljeni v omrežje. »To spremembo delamo zato, ker večina ljudi ne uporablja ​​Facebookovega e-poštnega naslova," je dejal tiskovni predstavnik Facebooka.

Sprememba se bo zgodila v začetku marca. Nekateri menijo, da bo uporaba »@facebook.com« poštnega naslova sedaj celo pogosteje uporabljena, kot je bila prej. Sedaj bo lahko namreč lahko vsak poslal e-pošto na pravi (osnovni) elektronski naslov nakateremukoli uporabniku Facebooka, tudi če z njim ni »prijatelj«, preprosto tako, da bo poslal sporočilo na [uporabniško ime@facebook.com]. Tudi v primeru, da na profilu sicer nimate objavljenega svojega elektronskega naslova. Predstavnik Facebooka je dejal, da bodo omejili število sporočil, ki jih lahko nekdo prejme v nabiralnik od ljudi, s katerimi ni povezan. Prav tako imajo sistem, s katerim bodo prestrezali nezaželeno pošto in takšnih sporočil ne bodo posredovali naprej. Ko bo storitev na voljo, bodo imeli uporabniki tudi možnost, da posredovanje teh sporočil v njihov nabiralnik izklopijo.

Z e-poštnimi storitvami, ki so bile na voljo od novembra 2010, so sicer skušali racionalizirati komunikacijo uporabnikov z zagotavljanjem enotnega nabiralnika za prejemanje Facebook sporočil, SMS sporočil in običajne elektronske pošte. Storitev so kritizirali predvsem, ko so 2012 uporabnikom dodelili »@facebook.com« poštni naslov in je bil objavljen na profilu uporabnika, ne da bi s tem uporabnik predhodno soglašal.

 

Vir: BBC in Mashable, Foto: Mashable.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.