Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Google bo pripravil delavnice o soočanju s sovražnim govorom za najstnike

5.5.2017

Po številnih kritikah, da ne stori dovolj proti sovražnemu govoru, je Google začel z izvajanjem delavnic za najstnike, s katerimi se bori proti sovražnemu govoru in lažnim novicam ter sovražnemu govoru.

Googlova popularna spletna stran za izmenjavo videoposnetkov YouTube, bo izvajala delavnice, imenovane Internet Citizens za najstnike, stare med 13 in 18 let, v več mestih v Veliki Britaniji. Z njimi želijo povečati ozaveščenost o tolerantnosti, empatiji in spletnih zlorabah.

YouTube bo z delavnicami naučil mladostnike spletne varnosti in odgovornosti. Kurikulum, ki so ga sestavili priznani strokovnjaki, je del širšega načrta spopadanja s spletnimi zlorabami. Z delavnicami Internet Citizens, se bodo naučili kako na spletu delovati odgovorno in varno, ter ustvariti pozitivno vzdušje za uporabnike interneta.

Vir: The Guardian, 21. 4. 2017

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.