Google Chrome bo opozarjal uporabnike na plačljive mobilne naročniške storitve

27.11.2018

Google bo od decembra naprej opozarjal uporabnike Chrome pri obisku strani, ki uporabnike na nepravilen način privabijo k prijavi na plačljivo mobilno naročniško storitev. Nekatere strani za dostop do igre ali druge vsebine od uporabnikov zahtevajo vnos podatkov o mobilni napravi, mnoge pa ne nudijo zadostnih informacij o tem, da gre v resnici za plačljivo naročniško storitev (npr. včlanitev v SMS klub). Uporabniki se na tak način nevede prijavijo na mobilno naročniško storitev.

Decembra bo na voljo Google Chrome 71, ki bo prinesel nekatere pomembne novosti. Po Googlovih podatkih vsak mesec milijoni uporabnikov Chroma naletijo na strani s pomanjkljivimi podatki o naročniških razmerjih za mobilne naprave. Uporabniki se pogosto prijavijo na mobilno naročniško storitev zaradi nejasnosti, SMS-i, ki jih potem prejemajo, pa imajo vrtoglave cene.

Google se zaveda, da gre v tem primeru za slabe uporabniške izkušnje, zato bo kot novost, Chrome prikazal opozorilo pred takšnimi stranmi, tako da bodo uporabniki lahko pri prijavi na mobilne naročniške storitve imeli možnost, da nadaljujejo ali pa se vrnejo nazaj. Ko bodo uporabniki obiskali takšno stran, bo prikazano opozorilo »Naslednja stran bo lahko od vas zahtevala plačilo storitev«.

Vir: Webmaster Central Blog, 8.11.2018 

 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV