Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Google: Dobro je vedeti

7.3.2014

Ob prihodu nove milijarde uporabnikov na splet želi Google zagotoviti, da bodo novi uporabniki opolnomočeni in postali odgovorni digitalni državljani. V sklopu tega je Google začel z mednarodno kampanjo »Dobro je vedeti« z namenom ozaveščanja varnosti na spletu.

Google se je za namene kampanje povezal s Fundacijo za digitalno opolnomočenje (DEF) in prostovoljno organizacijo, ki je v interesu izobraževanja potrošnikov (VOICE). Kampanja zajema vrsto spletnih varnostnih delavnic, s katerimi želijo doseči šole, nevladne organizacije in skupine potrošnikov po vsej Indiji. S pomočjo kampanje »Dobro je vedeti« želijo pomagati opolnomočiti milijone novih uporabnikov interneta, ki prihajajo iz Indije in jih opremiti z znanjem in orodji, ki so potrebna, da postanejo odgovorni digitalni državljani. Menijo, da se internetna varnost začne z učenjem odgovorne uporabe interneta, odprtim pogovorom o teh temah z družino in učenjem osnov kot so močna, edinstvena gesla in pazljivost pri deljenju osebnih podatkov.

V okviru tega je Google objavil spletno stran »Dobro je vedeti«, ki je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Na strani lahko najdete koristne rubrike, kot so »Varnost na spletu«, »Zagotovite varnost družine v spletu«, »Spoznajte splet« itd.  

Vir: Afaqs!.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.