Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Google z novim ukrepom k preprečevanju širjenja lažnih novic

18.1.2018

Googlov boj proti lažnim novicam se nadaljuje. Tokrat so se odločili, da bodo boj zaostrili tako, da bodo v skladu z novimi smernicami blokirali vsa spletna mesta, ki uporabnike zavajajo s tem, da ne prikažejo informacij o lastništvu ali o državi izvora. Kljub majhnosti spremembe, pa bo imela velik učinek.

Google je naredil še en velik korak, da bi preprečil širjenje lažnih novic. Odločili so se, da bodo tista spletna mesta, ki prikrijejo svojo državo izvora, zdaj blokirali, da se ne prikažejo v rezultatih iskanja v Google News. Spletna mesta, ki so vključena v Google News v skladu s posodobljenimi smernicami namreč ne smejo napačno prikazovati ali skrivati ​​informacij o lastništvu ali primarnem namenu ter zavajati uporabnike, kar vključuje tudi mesta, ki napačno predstavljajo ali prikrivajo svojo državo izvora.

Glede na to, da je Googlov iskalnik glavni vir dostopa do novic za mnoge ljudi, ta poteza ni presenetljiva. A poudarjajo, da se omejitev lažnih novic ne bo zgodila čez noč, gre pa za korak v pravo smer.

Vir: Mashable, 17. 12. 2017

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.