Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Googlovi avtomobili ponovno na naših cestah

14.6.2018

S 15. junijem bo na slovenskih cestah spet mogoče opaziti Googlove avtomobile, ki bodo snemali naše ceste za storitev Google Pogled Ulice (Google Street View) in Google Zemljevid (Google Maps). Snemanje bo potekalo v juniju, juliju in avgustu po vseh regijah s predvidenim začetkom 15. junija.

Kaj storiti, če ne želite biti prepoznani na Googlovi fotografiji ali če želite skriti vašo hišo ali avto?

Pri Googlu so razvili tehnologijo za zameglitev obrazov in registrskih tablic, ki pa ni vedno 100 % učinkovita. Zato omogočajo, da uporabniki pošljejo zahtevo za zameglitev obraza, registrske tablice ali celotne hiše. To je mogoče storiti preko možnosti »Prijavi težavo« (Report a problem). Na spletni strani je to v spodnjem desnem kotu okna ali pa v desnem zgornjem kotu pri imenu ulice s klikom na tri pike, na aplikaciji pa je do te možnosti mogoče priti s klikom na zastavico ali pa meni.

Kako zabrisati obraz na Google pogled ulice

Upoštevati pa morate, da je ta zahteva trajna. Če pošljete zahtevo, da bo vaš dom zamegljen, bodo vse prejšnje in prihodnje slike vašega doma tudi zamegljene.

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.