Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

»Hacking Hate« hackathon – mladi vabljeni k sodelovanju!

4.7.2018

V Berlinu bo 5. in 6. decembra 2018 potekal SELMA »Hacking Hate« hackathon. To je odlična priložnost, da se naučiš kaj novega, spoznaš nove ljudi in predstaviš svojo idejo za boj proti spletnemu sovražnemu govoru. Vabljeni mladi (stari od 15 do 18 let) iz vse Evrope, da s svojimi ekipami, ki pa morajo vključevati vsaj eno odraslo osebo, predstavite ideje, šest izbranih pa bo decembra odpotovalo v Berlin na hackathon.

Tvoja naloga je, da sestaviš ekipo in predložiš zanimivo idejo za preprečevanje ali odpravljanje sovražnega govora na spletu. Lahko gre za konkretne tehnološke rešitve (razvoj platforme, aplikacije za mobilne naprave itd.), za razvoj mehanizma, ki je namenjen svetovanju in prijavi, izobraževalni program ali za kampanjo za ozaveščanje.

Čas za oddajo ideje je do 20. septembra 2018 prek spletnega obrazca. Zberi ekipo in pošlji idejo, kajti lahko je prav tvoja ekipa izbrana in povabljena na SELMA »Hacking Hate« hackathon, ki se bo odvijal na Facebookovem Centru za digitalno učenje (Facebook Digital Learning Center) v Berlinu, 5. in 6. decembra 2018. Tam lahko izmenjaš svoje ideje z mladimi iz drugih evropskih držav in s podporo strokovnjakov dokončno razviješ svojo idejo. Končno zamisel se potem predstavi pred mednarodno žirijo, ki bo najboljšo ekipo tudi nagradila.

Kako sodelovati?

Ključne zahteve za udeležbo so:

  • Ideje (približno 500 besed) morajo predložiti skupine mladih starih od 15 do 18 let, vključno z eno spremljajočo odraslo osebo (učitelj, mladinski delavec, starš, skrbnik itd.).
  • Vsaka ekipa mora biti sestavljena iz največ petih ljudi, vključno z odraslo osebo, zaželeno z enakomerno porazdelitvijo spolov.
  • Udeležba je možna za ekipe iz vseh držav članic EU, plus Norveška in Islandija.
  • V vaši predložitvi boste morali jasno opredeliti problematiko sovražnega govora na spletu, pri tem pa navesti, kako bo vaša zamisel na inovativen način pripomogla k rešitvi.
  • Ideje se lahko nanašajo na konkretne tehnološke rešitve (razvoj platforme, aplikacije za mobilne naprave itd.), za mehanizme svetovanja in prijave, izobraževalne programe, kampanje za ozaveščanje in podobno.
  • Rok je 20. september 2018.
  • Vsaka ekipa mora imenovati vodjo, ki bo zadolžen za oddajo vloge v imenu celotne ekipe. Vodja ekipe ni nujno odrasla oseba, a je tudi to možno.

Idejo pošlji prek tega obrazca. Ocenjene bodo v prvi polovici oktobra 2018, šest ekip pa bo povabljenih v Berlin na hackathon. Organizacijska ekipa krije stroške udeležbe, potne stroške in nastanitev za izbrane udeležence. Za več informacij se lahko obrneš na info@hackinghate.eu.

Več informacij >>

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.