Horyou: družabno omrežje, ki spodbuja dejavnost in skupno dobro

12.5.2014

Horyou je novo družabno omrežje, ki spodbuja dejavnost in skupno dobro. K sodelovanju vabi osebe, organizacije in privržence solidarnostnih projektov, ki jih prek spletnih tehnologij povezuje v svetovno skupnost. Horyou ponuja inovativne možnosti za promocijo medsebojnega povezovanja s pomočjo novih tehnologij.

Horyou je internacionalno podjetje, ki spodbuja humanističen pristop k tehnologiji preko spletne platforme, svoje člane pa spodbuja, da si drznejo sanjati in biti dejavni. Direktor omrežja Yonathan Parienti je o omrežju povedal: »Preizkusno obdobje naše poskusne različice predstavlja pomemben korak na poti k mednarodni uveljavitvi našega družabnega omrežja, ki spodbuja dejavnost. Pri Horyou se zavedamo vpliva družabnih omrežij v našem vsakdanu, zato ponujamo alternativo internetnim uporabnikom, ki iščejo pozitivne izkušnje in predstavljajo skupino prizadevnih ljudi, ki so pripravljeni spremeniti svoj svet na bolje. Horyou se zanaša na tehnologijo za bogatenje družabnih stikov in za uravnovešenje digitalnega ter resničnega sveta. Vabimo vse ljudi, organizacije in internetne uporabnike, ki se navdušujejo nad projekti, akcijami ter solidarnostnimi idejami, da se pridružijo naši tribuni in pomagajo promovirati novo filozofijo uporabe interneta.« 

Horyou je globalni projekt, ki spodbuja novo internetno filozofijo. Cilj omenjenega omrežja je predvsem, da se plemenite ideje spremenijo v dejanja in oblikovanje družabnega omrežja, ki bo nudilo podporo vsem uporabnikom. Horyou, novo družabno omrežje, si prizadeva preko interneta povezati neprofitne in nevladne organizacije, posameznike in znane osebnosti, ki si delijo vsakodnevna znanja, izkušnje, zanimanja za ista področja, cilje ter jim omogočiti skupno delovanje in solidarnostne akcije.

Omrežje je sicer trenutno na voljo v angleškem, španskem, portugalskem in francoskem jeziku, prevedeno pa bo tudi v slovenski jezik. Omrežje so pretekli mesec predstavili tudi na tiskovni konferenci v Ljubljani, katere se je udeležila predstavnica omrežja, Sarah Lemaire. Sarah sicer potuje po Evropi in se srečuje z organizacijami in posamezniki, študenti, prostovoljci, mediji in različnimi Horyou osebnostmi. 

Lepo je slišati, da vsa družabna omrežja niso namenjena le objavljanju fotografij hišnih ljubljenčkov, hrane in "selfijev", temveč se lahko uporabijo tudi za družbeno koristne namene.

Vir: Večer in Talentiran.si.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV