Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram bo brisal lažne všečke, komentarje in sledilce, pridobljene s pomočjo tretjih aplikacij

21.11.2018

Instagram je objavil, da bo začel brisati t.i. neavtentične všečke, komentarje in sledilce. Številni namreč uporabljajo aplikacije, s katerimi lahko umetno pridobijo več všečkov, komentarjev in sledilcev, ki pa so lažni in s tem zavajajo druge. Ker Instagram spodbuja pravo interakcijo med uporabniki in ker tovrstno početje krši njegova pravila, bo proti takšnim računom nastopil strožje.

Na trgu obstajajo aplikacije, ki lahko uporabnikom Instagrama pomagajo pri pridobitvi na priljubljenosti z lažnimi všečki, komentarji in sledilci. Ker takšne aplikacije, ki so v lasti tretjih podjetij ali oseb, kršijo pravila Instagrama, je ta v svojem sporočilu za javnost napovedal, da bo takšne neavtentične vsebine brisal. Te aplikacije kršijo njegove Pogoje uporabe, zato bo s pomočjo strojnega učenja identificiral tovrstne dejavnosti in obvestil osebe, ki uporabljajo take aplikacije, da je bila njihova nedovoljena aktivnost izbrisana.

Te aplikacije dajejo slab zgled drugim uporabnikom Instagrama, ki spodbuja pristne interakcije in doživetja. A ne samo to, te aplikacije naredijo tudi račune manj varne, zato bodo zahtevali od uporabnikov, da ponastavijo geslo kot dodaten varnostni ukrep, če so nevede delili podatke za prijavo s tretjimi osebami.

Vir: Instagram, 19.11.2018 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.