Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Instagram bo preprečil prikazovanje nekaterih vsebin, povezanih s hujšanjem in kozmetiko, mlajšim od 18 let

19.9.2019

Facebook je sporočil, da bo ta mesec na družabnem omrežju Facebook in Instagram spremenil politiko prikazovanja objav o hujšanju, razstrupljanju in lepotnih operacijah. Na Instagramu se nekatere vsebine ne bodo prikazovale mlajšim od 18 let, nekatere vsebine pa bodo popolnoma izbrisali.

Mlajšim od 18 let se ne bodo prikazovale objave za določene izdelke, ki obljubljajo hujšanje ali pa lepotne popravke in spodbujajo k nakupu ali pa vsebujejo ceno. Popolnoma bodo izbrisali tiste objave, ki obljubljajo čudežne rešitve za hujšanje in bodo povezane z različnimi komercialnimi ponudbami ali pa bodo vsebovale kupone za popuste.

Spremembe so posledica tega, da je Instagram prisluhnil tistim, ki so že dlje časa opozarjali na problematiko vprašljivih objav s področja prehrane in kozmetike, ki so pri mladih lahko povzročale pojav anoreksije in drugih motenj.

Vir: Guardian, 18.9.2019

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.