Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram Direct po novem omogoča individualno pošiljanje fotografij

10.1.2014

Instagram je sredi decembra razkril novo različico aplikacije, Instagram Direct, ki uporabnikom omogoča nov način pošiljanja fotografij zasebnim skupinam ali posameznikom. Poleg tega pa pošiljatelju omogoča, da si premisli in sliko izbriše iz prejemnikovega telefona, tudi če jo je ta že odprl in si jo ogleduje. 

Instagram Direct ponuja uporabnikom bolj oseben način deljenja ujetih trenutkov z manjšo skupino ljudi in ne vsemi sledilci. Posodobitev aplikacije je na voljo za uporabnike sistemov iOS in Android, za uporabnike Windows Phone trenutno obstaja le beta različica.  

S tem je Instagram, ki je v lasti podjetja Facebook, želel pritegniti mlade uporabnike, ki vedno pogosteje uporabljajo mobilne aplikacije za sporočanje.

Nova funkcija Instagram Direct omogoča uporabnikom, da fotografijo ali video pošljejo eni ali največ 15 osebam, ob tem pa lahko tudi klepetajo v realnem času.

Po prenosu posodobitve aplikacije, se bo v aplikaciji prikazala nova ikona v zgornjem desnem kotu domače strani Instagrama. Nabiralnik bo shranjeval fotografije in videe, ki so jih poslali drugi, prav tako pa vključuje možnost, da vsebino pošljete sledilcem ali izbranim ljudem.

Foto: Mashable.

Če želite uporabiti funkcijo Direct, izberite ime prejemnika (ali imena več prejemnikov) in vključite vsebino. Samo tisti, ki jim sledite, vam lahko neposredno pošljejo fotografijo ali videoposnetek, vendar pa lahko prejmete čakajočo zahtevo, da si ogledate fotografijo ali video tudi osebe, ki ji ne sledite. Fotografija čakajoče zahteve se v nabiralniku ne bo prikazala, razen če boste zahtevo sprejeli.

Instagram pravi, da ne postaja Snapchat (aplikacija za pošiljanje fotografij s časovno omejitvijo), ampak skušajo v družabno omrežje integrirati več osebne komunikacije med uporabniki.

Vir: Mashable and Reuters.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.