Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Instagram novost: zgodbe, ki izginejo

18.8.2016

Facebook želi tekmovati s Snapchatom in je zato v Instagram dodal novost Zgodbe (Stories). Te omogočajo, da delite tudi tiste posnetke, ki jih ne želite obdržati na profilu. Zgodbe, ki jih objavite namreč izginejo po 24-ih urah.

Zgodbo objavite s klikom na simbol +, ki se nahaja v levem zgornjem kotu. Na zgodbo lahko dodajate tudi besedilo ali risbe.

Zasebnost

Če je vaš Instagram račun zaseben, bodo tudi zgodbe dostopne le krogu vaših sledilcev. V primeru, da imate račun javen, pa to pomeni, da kdorkoli lahko dostopa tudi do vaših zgodb.  Ne glede na vrsto računa, Instagram omogoča možnost, da sami nastavite pred kom želite objavljeno zgodbo skriti, tudi če gre za vašega sledilca. Hkrati lahko vidite, kdo vse si je vašo zgodbo pogledal.

K zgodbam lahko ljudje dodajo komentar ali vam glede njih pošljejo zasebno sporočilo prek Instagram Direct. V nastavitvah zgodb (Story Settings) lahko izberete, ali vam lahko sporočilo pošljejo le ljudje, ki vam sledijo ali tega ne dovolite nikomur. 

In četudi je glavna lastnost zgodb, da so objavljene le 24 ur, vam aplikacija omogoča, da jo shranite za daljši čas. V primeru da naletite na zgodbo s sporno vsebino, jo lahko prijavite Instagramu, ki bo preučil, ali je zgodba primerna za objavo ali ne.

Vir in foto: http://www.connectsafely.org/instagram-adds-disappearing-stories/

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.