Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram omogočil več nadzora nad deljenjem podatkov aplikacijam

17.10.2019

Številne aplikacije, ki jih uporabljamo na mobilnih telefonih ali na spletnih straneh, želijo dostop do Instagram računa. Instagram je zdaj omogočil nadzor nad deljenjem podatkov s temi aplikacijami.

Številne aplikacije in spletne strani omogočajo, da vanje uvozimo oz. z njimi delimo slike z Instagrama ali pa jim omogočimo povezavo z našim Instagram računom. S tem se omogoči, da dostopajo tudi do podatkov o profilu, kot je uporabniško ime in fotografije.

Na Instagramu zdaj lahko v nastavitvah odstranimo vse aplikacije, katerim ne želimo več dovoliti dostopa do podatkov, ali pa jih ne uporabljamo več. Z odstranitvijo jim preprečimo dostop do podatkov profila na Instagramu. To storimo tako, da gremo na »Settings«, »Security« in »Apps and Websites«.

Ko nova aplikacija ali spletna stran zahteva dostop do Instagram računa, bomo morali sedaj to posebej potrditi na Instagramu.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.