Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram prinaša tri pomembne novosti

19.9.2018

Instagram bo s tremi novimi posodobitvami v septembru storil pomemben korak k zagotavljanju večje varnosti svojih uporabnikov. Omogočil bo novo funkcijo, ki bo uporabnikom pomagala pri oceni pristnosti računov z velikim številom sledilcev, vzpostavil bo globalni obrazec za javne osebnosti in dvojno preverjanje pristnosti za varnejšo prijavo v Instagram.

Instagram želi uporabnikom zagotoviti še varnejšo uporabo, zato lahko kmalu pričakujemo tri posodobitve. V sklopu svojih posodobitev se bodo osredotočili na preverjanje pristnosti računov, ki imajo veliko število sledilcev in na tak način s svojimi objavami dosegajo veliko število ljudi. V zavihku »About This Account« bodo uporabniki lahko ocenili verodostojnost takega računa, kjer bo zabeležen datum, na katerega se je ta uporabnik pridružil Instagramu, država, v kateri je bil račun ustvarjen ipd.

Poleg tega bo novost tudi preverjanje računa javne osebe, ki so prepoznavne po modrem znaku poleg imena. Sedaj bo Instagram poleg tega omogočil še obrazec za preverjanje, do katerega bo mogoče dostopati na svojem profilu. Tam lahko uporabniki predložijo zahtevo za preverjanje, za katero pa ni nujno, da bo odobrena.

Prav tako pa bo mogoče kmalu uporabljati tudi dvojno preverjanje pristnosti za prijavo, kar omogoča lažjo in varnejšo prijavo v Instagram. Ta možnost bo dostopna v zavihku »Settings«, kjer bo ponujena funkcija »Two-Factor Authentication« - dvofaktorska prijava.

Vir: Instagram, 28.8.2018 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.