Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram uvaja zeleno piko, ki označuje kdaj je uporabnik aktiven

26.7.2018

Instagram dodaja novo funkcijo: zeleno piko, ki označuje, kdaj je uporabnik aktiven. Funkcijo sicer dobro poznajo uporabniki Facebooka in Facebook Messengerja. Ne gre za popolno novost, saj je Instagram že zdaj prikazoval, kako dolgo je bil nekdo aktiven z informacijami, kot so »Aktiven pred 23 minutami« ali »Aktiven zdaj« poleg podatkov o računu v sporočilih.

Pika se bo prikazala v sporočilih in na seznamu prijateljev, ko želimo z nekom deliti svojo objavo. Viden pa bo le status prijateljev, ki nam sledijo ali ljudi, s katerimi smo se pogovarjali. Funkcijo pa je mogoče izklopiti, tako da izberete »Settings« in kliknete na »Activity Status«, kjer privzeto nastavitev spremenite na »Off«. 

Nova funkcija je sprožila že nekaj nezadovoljstva, saj uporabniki niso navdušeni nad spremembami, ki Instagram počasi spreminjajo v aplikacijo, preveč podobno Facebooku.

Vir: TechCrunch, 19.7.2018  

 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.